Houtkachels met CV aansluiting:

 

>> Klik op één van de afbeeldingen voor meer info : <<

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

t.b.v. houtkachels met CV aansluiting.

met CV aansluiting.

met CV aansluiting.

met CV aansluiting.

Beveiligsset's en aansluitmaterialen

Mordenline houtkachels

Horseflame houtkachels

Olymberyl houtkachels

 

 

  

De werking van een houtkachel met CV aansluiting:

Een houtkachel met CV aansluiting is te vergelijken met een normale houtkachel. Echter de kachel beschikt over extra kamers waarin zich water bevindt. Deze kamers staan middels een aanvoer- en retourleiding in contact met het CV systeem. Deze kamers met water worden opgewarmd zodra de houtkachel wordt opgestookt en afhankelijk van het stookgedrag en de hoeveelheid hout stijgt de temperatuur van het water.

Het opgewarmde water wordt door middel van een pomp naar het CV systeem gevoerd (Aanvoer). Het afgekoelde water wordt door dezelfde pomp weer naar de houtkachel geleid en zal opnieuw worden opgewarmd (retour).

Het principe van een houtkachel met CV aansluiting is op zich eenvoudig. Echter is het van groot belang om rekening te houden met de extra appendages die zorgen voor een veilige situatie. Een CV kachel dat water opwarmt kan oververhit raken. Gevolg: het water zet uit en de druk loopt op. Bij temperaturen boven de 100 °C kan die druk zo hoog oplopen dat de warmtewisselaar zelfs kan exploderen. De temperatuur hoeft maar te verdubbelen om de druk tot twintig maal te verhogen!

Wij leveren tevens alle veiligheidsappendages en aansluitschema’s zodat uw houtkachel met CV aansluiting veilig kan worden aangesloten op uw CV systeem, en uw houtkachel tegen oververhitting is beveiligd en de kachel gekoeld kan worden.

 

Om inzicht te krijgen welke materialen (veiligheidsappendages) u nodig heeft om uw houtkachel veilig aan te sluiten op het CV systeem of buffervat >> klikt << u dan op onderstaande afbeelding voor meer info.